"Överenskommelse om praktik" är ett bevis att du ingått ett avtal om praktik. Du måste ha skrivit på en Överenskommelse för att få praktisera och för att få din ersättning.
Ja, du måste vara folkbokförd i Malmö för att kunna söka praktikplatser hos Praktik vid events. Är du folkbokförd i en annan kommun kan du inte söka praktik hos Praktik vid events.
Handledaren har närvarolistor för alla dagar du praktiserar. Handledaren skriver in klockslaget då du började din praktik och då du slutade. Innan du slutar för dagen måste du skriva din signatur på närvarolistan.
Ett viktigt obligatoriskt möte (du måste gå på detta annars får du inte praktisera!) som hålls tillsammans med Praktik vid events och arrangören. Här får du bl.a. träffa din handledare och ta del av dina praktikuppgifter.
Nej! Du får betalt för de timmar du praktiserar och för introduktionsmötet. Det vill säga enligt den närvaro som är signerad av dig.
Lunch ordnar du själv. Antingen tar du med dig något eller köper du något i närheten av praktikplatsen. Ibland bjuder arrangören av eventet på lunch, det får du så fall veta på introduktionen.
Ja, du kan ansöka till olika event året om.
Alla praktikplatser lottas slumpmässigt ut bland alla ungdomar som har ansökt.
Vi brukar som regel lotta ut platserna dagen efter sista ansökningsdag. Då får du veta om du fått en av praktikplatserna du sökt.
På Nobelvägen 66. Ingång till höger av byggnaden - fråga efter Praktik vid events i receptionen. Kommer du med buss är buss nummer 3 med hållplats Celciusgården närmast.
Max 40 timmar varje vecka och 8 timmar om dagen i max fem dagar under en vecka.
Det beror på hur gammal du är. Är du under 16 år får du praktisera till kl 20.00. Är du 16-17 år får du praktisera till kl 22.00. Är du 18 år fyllda får du praktisera till kl 00.00.
Ja, Malmö stad har en så kallad Olycksfallsförsäkring för alla praktikanter om du skadar dig under praktiken.
Oftast är det din egen hemförsäkring som ska täcka en del av värdet. Malmö stad har inte automatiskt en så kallad "drulleförsäkring". Praktik vid events tar reda på vad som hänt och när vi vet det så vet vi om vi kan hjälpa till eller inte.
Under 2021 gäller: född 2002 - 71 kr/timme, född 2003 - 66 kr/timme, född 2004 - 60 kr/timme, född 2005 - 58 kr/timme
Din praktikersättning betalas ut via Swedbank. Om du har ett bankkonto ska du göra en kontokoppling: https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betala/betalningar/anmal-konto-till-swedbanks-kontoregister.html - Om du är under 18 år går du istället till ett av Swedbanks kontor. Är du under 16 år behöver en vårdnadshavare följa med dig. Avtalsnumret för kontokopplingen är "0004". Kom ihåg att ta med dig giltig legitimation! Om du inte har ett bankkonto skickas en utbetalningsavi (check) till din brevlåda.
Om du ska betala skatt eller inte beror på vilka andra inkomster du har under året. Tjänar du mindre än 20 135 kronor under 2021 behöver du inte betala skatt. Du måste i så fall skriva ut, fylla i och skicka in detta intyg: https://www.skatteverket.se/download/18.5b35a6251761e691420e1d/1607417546309/intyg-for-utbetalare-av-lon-utan-avdrag-skv434-utgava10.pdf Intyget för lön utan skatteavdrag (SKV 434) postar du sedan till: HR-Service, Baltzarsgatan 4, 205 80 Malmö OBS! Om inte intyget skickas in i tid kommer skatt att dras från din ersättning.
HR-service har 040-349494. Dit kan du ringa och höra om din ersättning.
Praktik vid events måste först få in din närvaro från arrangören. Därefter skickar vi dina timmar till HR-Service (lönekontoret). Ersättningen betalas ut mellan 1-2 månader efter eventet är slut. Ibland tidigare om det är ett mindre event och alla timmar snabbt kommer in till Praktik vid events.
HR-Service (lönekontoret) betalar ut ersättningen.
Logga in på ditt konto och gå till Profil. Välj "Beställ intyg" för att få ditt praktikintyg skickat till den e-postadress du angivit.
Praktik vid events är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Malmö stad.