Ja! Maila till praktikvidevents@malmo.se
Ja, alltid. Det måste finnas en handledare på alla event.
"Överenskommelse om praktik" är ett bevis att du ingått ett avtal om praktik. Du måste ha skrivit på en Överenskommelse för att få praktisera och för att få din ersättning.
Ja, du måste vara folkbokförd i Malmö för att kunna söka praktikplatser hos Praktik vid events! Bor du i en annan kommun och är folkbokförd där så får du inte söka praktikplatser hos Praktik vid Events
Det betyder att du skriver din namnteckning eller din signatur på närvarolistan hos handledaren och på avtalet "Överenskommelse om praktik"
Handledaren har närvarolistor för alla dagar du praktiserar och skriver in din tid du kom och slutade. Du måste varje dag signera din tid = skriva ditt namn på närvarolistan innan du slutar för dagen.
Som många andra verksamheter blir vi också påverkade av det virus som sprider sig runt i Världen. Då många av våra event ställs in eller skjuts på framtiden så får vi göra det bästa i denna situation och jobba vidare med de event som kommer genomföras. Vi får invänta beslut dels som arrangörerna tar dels vad vår förvaltning beslutar. De event som skjuts fram är BUFF och Skånska Drycker och vi ber att få återkomma med information om dessa event. Löpande information kommer uppdateras på denna sidan och på vår hemsida.
Under 2020 så får alla som är födda mellan 2001-2004 söka praktikplatser hos Praktik vid events. Nästa år 2021 får alla som är födda mellan 2002 - 2005 söka praktikplatser hos Praktik vid Events.
Nej! Du får betalt för de timmar du praktiserar och för introduktionsmötet. Det vill säga enligt den närvaro som är signerad av dig.
Ja, det måste du. Kommer du inte har du missat din praktikplats och kan inte praktisera.
Det är ett viktigt obligatoriskt möte (Du måste gå på detta) där du får träffa din handledare och veta dina arbetsuppgifter under praktiken. Vi går även ofta igenom datum och klockslag när du ska praktisera, mm. Praktik vid Events och arrangören av eventet håller i introduktionsmötet.
Lunch får praktikanter fixa med själv. Antingen ta med sig eller köpa i närheten av praktikplatsen. Ibland bjuder arrangören av eventet på lunch, det får man oftast veta redan på introduktionen.
Ja. Men du måste söka praktikplats och bli utlottad.
Det gör vår databas genom lottning! Alla som söker har chans att få en praktikplats.
Ja
Vi brukar som regel lotta ut platserna dagen efter sista ansökningsdag. Då får du veta om du fått en av praktikplatserna du sökt.
Den buss som stannar närmast är Ringlinjen Nr 3. Hållplatserna närmast heter Malmö Sorgenfri och Malmö Celsiusgården!
Det ligger på Nobelvägen 66. Ingång i Malmö stads reception och fråga efter Praktik vid Events.
Öppettiderna är Måndag - fredag kl 9.00 - 16:00. Lunchstängt mellan 12:00-13:00. Helger och helgdagar mitt i veckan har vi stängt. Stängt även på Midsommarafton och Julafton. Det är lediga dagar, trots att det inte är helgdagar i almanackan.
Det beror på hur gammal du är! Är du under 16 år får du praktisera till kl 20.00 som längst! Är du 16-17 år får du praktisera till kl 22.00 som längst! Är du 18 år fyllda får du praktisera till kl 00.00 som längst! Men max 8 timmar per dag.
Max 40 timmar varje vecka och 8 timmar om dagen i max fem dagar under en vecka.
Oftast är det din egen hemförsäkring som ska täcka en del av värdet. Malmö stad har inte automatiskt en så kallad "drulleförsäkring". Praktik vid Events tar reda på vad som hänt och när vi vet det så vet vi om vi kan hjälpa eller ej.
Ja, Malmö stad har en så kallad Olycksfallsförsäkring för alla praktikanter om du skadar dig under praktiken.
Då skickas pengarna som en check till din hemadress
Ja, om du har ett bankkonto. Annars får du en check till din hemadress.
Blanketten skickas till: HR-service, 20580 Malmö
Sök efter blanketten "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag (SKV 434)" på Skatteverket.se. Skriv ut, fyll i och skriv under den. Blanketten skickas till: HR-service, 20580 Malmö
Olika! Under 2021 gäller detta: Är du född 2002 - 71 kr per timme Är du född 2003 - 66 kr per timme Är du född 2004 - 60 kr per timme Är du född 2005 - 58 kr per timme
Sektionschef Henrik Drakhed
Bengt-Ivar Thomasson Mikael Bäckman Leonora Kurti Sara Pedersen
HR-service har 040-349494. Dit kan du ringa och höra om din ersättning.
HR-Service (lönekontoret) betalar ut ersättningen.
Praktik vid Events måste få in alla underskrivna timmar av arrangören som du praktiserat. Sedan skickar vi dina timmar till HR-Service (lönekontoret). Ersättningen betalas ut mellan 1-2 månader efter eventet är slut. Ibland tidigare om det är ett mindre event och alla timmar snabbt kommer in till Praktik vid Events.
Malmö stad äger och driver Praktik vid Events.